"Değişen Dünyada Kadın" Paneli

DEĞİŞEN DÜNYADA KADIN PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından “Değişen Dünyada Kadın” konulu panel Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Dinleyicilerin salona girişlerinde karanfille karşılandığı panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Panelin açılış konuşmasını Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zehra SEVİM gerçekleştirdi.

SEVİM’ in ardından kürsüyü devralan Rektörümüz Prof. Dr. Murat ERMAN yaptığı konuşmada “Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ ne organize ettikleri etkinlik için teşekkür ediyorum. 8 Mart bize kadınların sadece bugünde değerli oldukları yanılgısını oluşturmamalıdır. Kadınlar yılın her günü bizim için değerlidir, toplumda önemli bir yere sahiptirler” dedi. Rektörümüz konuşmasının devamında kadınların önemli bir değer olarak sosyal hayata katkılarından bahsetti.

Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Zehra SEVİM moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Doç .Dr. Fadıl AYĞAN dini perspektifte kadının değerinden bahsederken, Dr. Öğr. Üyesi Simla ADAGİDE kadına yönelik şiddeti tespitler ve çözüm önerileri bağlamında ifade etti. Öğr. Gör. Tuba BAKAN bir değer olarak kadın başarılarını ifade ederken, Av. Sinem ÇALAPKULU ASLAN yasalar perspektifinde kadın haklarını değerlendirdi.

Kadın olgusunun dini, hukuki, sosyolojik ve psikolojik boyutlarının değerlendirildiği panel, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

AYNUR ECE (0484) 212-1111 / 3807
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
12.3.2020