Kadın Ve Yaşam Paneli

Siirt Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezinin ortaklaşa düzenledikleri “Kadın ve Yaşam “ konulu panelde8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında kadınların sorunları ele alındı. Siirt Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Siirt Üniversitesi Öğretim görevlisi Esra Ömür merkezin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın isteği üzerine kurulduğunu ve kadın sorunları konusunda araştırma gezi ve inceleme yapacağını belirtti. 

Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, kızlarını okutmayan bir il olarak bilinen Siirt’te bu algının kırıldığını ve üniversitede okuyan kız öğrenci sayısının % 45 düzeyine ulaştığını belirtti. Rektör Ziyadanoğulları, "Üniversite olarak kadın ve aile konularında düzenlediğimiz 5. paneldir. Toplum olarak kadına şiddet konusunda gerekli önlemleri alıp bu konuyu toplumun gündeminde çıkarmamız gerekir." dedi. 

Daha sonra Dicle Üniversitesinden Prof.Dr.Berrin Ziyadanoğulları’ nın başkanlığında, aynı üniversiteden Doç. Dr.Hasan Tanrıverdi, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Dr. Ülfet Görgülü, Siirt Üniversitesi'nden öğretim görevlileri Zeynep Balkan ve Fatime Yalınkılıç ile Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden uzman Faruk Şahin’in katıldığı panelde "Kadın ve Yaşam" konusu tarihi geçmişten günümüze bütün detayları ile alındı. 

Panelin kapanış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Aydın Sayın, bakanlıklarının kadın konusunda yaptığı çalışmaları anlattı. Panelden sonra Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Toplum Merkezlerine üretilen ürünlerin sergilendiği sergi gezildi ve bu bakanlığın yayınladığı kadın sorunlarına ilişkin kitapların dağıtımı yapıldı. Paneli Vali Vekili Mustafa Pala, Vali Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak, Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, Emniyet Müdürü Recep Güven ve eşi Nurdan Güven, Siirt Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ömer Aslan, kurum amirleri, öğretim üyeleri ile toplum merkezlerine devam eden bayanlar katıldı. 


AYNUR ECE (0484) 212-1111 / 3807
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
8.3.2012