“Toplumsal Değişme ve Kadın” Konulu Söyleşi Üniversitemiz Resmi Instagram Hesabımızdan Canlı Yayın Olarak Gerçekleştirildi.

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından düzenlenen “Toplumsal Değişme ve Kadın” konulu söyleşi resmi instagram hesabımızdan canlı yayın olarak gerçekleştirildi. Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zehra SEVİM ADIGÜZEL moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide açılış konuşması yapan  Müdürümüz “Dünya Kadınlar Günü, aslında kadınların yaşadığı sosyo-ekonomik zorlukların giderilmesi ve kadının insan onuru temelinde eşit hak ve fırsatlara kavuşabilmesi amacıyla çeşitli farkındalık etkinliklerinin düzenlendiği uluslar arası bir gün. Çabamız toplumsal değişme sürecinde kadın ve erkeğin ailede, iş yaşamında ve sosyal hayatın akışı içinde hem adil rol paylaşımını benimsemesi, hem de eşit fırsatlara erişmesidir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sözü alan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Gülsen DEMİR “Siirt Üniversitesi’ ne ve  Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ ne davetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasının devamında kadının toplumsal yaşamdaki rolü, gücü ve önemine vurgu yaptı. Kadının toplumun her alanında etkili, yönlendirici ve birleştirici bir unsur olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gülsen DEMİR sosyalleşme, iletişim ve medya konularına dikkat çekti.

Kadın olgusunun sosyolojik perspektifte değerlendirildiği söyleşi, iyi dilek ve temennilerle son buldu.

AGİT KAMEL / 3476
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi