Aile Çalıştayı

Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Gülşen İstek, 15.09.2023 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen Aile Çalıştayı’na katıldı. Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve saygıdeğer eşi Nurten Kızılkaya’nın selamlama konuşmalarının ardından Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ömer Faruk Ergün’ün ön sunumuyla başlayan çalıştayda şu konular üzerinde duruldu.

- Aile, Eşitlik ve Adalet,

-Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah,

-Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme,

-Aile, Çevre ve İklim,

-Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme,

-Aile Odaklı Sosyal Hizmetler

İki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda merkez müdürümüz Evlilik Okulu’nun önemine değindi ve yukarıda yer alan başlıklara aslında bu sistemin bir şemsiye olabileceğini söyledi. Ayrıca farklı mesleklere sahip kişilerden oluşabilecek bir heyetin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalışma yaparak okulları ziyaret etmesinin ve bu sayede çocuklara daha küçük yaşlardan itibaren rol model olunmasının gelecekte daha sağlıklı aile bireyleri yetiştirebileceğini ifade etti. Çalıştay kurum temsilcilerinin daha sık bir araya gelmesi ve işbirliği yapması temennisi ile son buldu.

AGİT KAMEL / 3476
18.9.2023