Siirtli Kadınlar ve Başarı Öyküleri Paneli Gerçekleştirildi


8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üniversitemiz Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz tarafından “Siirtli Kadınlar ve Başarı Öyküleri” konulu panel, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu panel programına Siirt Valisi Sayın Osman HACIBEKTAŞOĞLU, eşi Güney HACIBEKTAŞOĞLU ve il protokol mensupları da teşrif etti.

Panelin açılış konuşmasını Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülşen İSTEK gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK ise konuşmasında “Kadınlar dünyamızın yarısıdır. Evimize, bilime, sosyal yaşantımıza kısacası hayatımızın her alanında önemli bir yere sahiptir. Bugün buradaysak bu farkındalığı edinmek gibi bir derdimiz var ve iyi ki bu konuda dertlilerimiz çok” diyerek panel programına emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Gülşen İSTEK moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Dr. Öğr. Üyesi Sidar GÜL “İki Kutsal: Ekmek ve Kadın” isimli konuşmasında; bölgede yaşayan kadınların yöresel bir ürün olan tandır ekmeği ile geçimini sağlamasının önemine değindi.  Siirt İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma ERDEMCİ “Yardım Faaliyetlerinde Siirtli Kadınlar” isimli konuşmasında; bir kadın olarak sivil toplum kuruluşu temsilcisi olmanın bölgede yaşayan kadınlar ve kız çocukları açısından öneminden bahsetti. ADEM Koordinatörü Nurten TEMİZ’i temsilen Bahar KOCEMAN “Becerikli Eller/Meslek Edinenler” isimli konuşmasında; meslek edinme sürecinde koordinatörlüğün faaliyetleri ve kadınlar açısından elde edilen kazanımları hakkında bilgilendirdi. Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Uzman Danışmanı Zehra YUĞRUŞ “Köyden Kente: Okuyorum” isimli konuşmasında, eğitimlerini devam ettirmek için kırsal kesimlerden kente gelen kız öğrencilerin başarıları ve yurtta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyologlarından Akide Işık “Kucak Açan Bir Liman: Sığınma Evleri” isimli konuşmasında şiddet mağduru kadınların toplumsal hayata dahil olma ve rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi verdi. Panel programı plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

AGİT KAMEL / 3476
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
10.3.2022