KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Canlı Yayın

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Canlı Yayın

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Psikolojik Danışma Rehberlik ve Araştırma Şubesi tarafından düzenlenen, Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Zehra SEVİM ADIGÜZEL’ in zoom üzerinden bağlanarak gerçekleştirdiği canlı yayın 15 Mart Pazartesi günü Türkiye saati ile 20:00’ de yayınlandı. Sosyal medya üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen yayının çok fazla beğenilmesinden dolayı ertesi gün KKTC kanallarından tekrarı verildi.

Müdürümüz “Davetiniz için KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Psikolojik Danışma Rehberlik ve Araştırma Şubesine teşekkür ediyorum” diyerek söze başladı. Ardından “Şu bir gerçek ki pandeminin getirmiş olduğu toplumsal değişim ve dönüşümler hem bireysel hem toplumsal açıdan bir çok tahribata yol açtı. Ekonomik çöküşler, psikolojik çöküşleri beraberinde getirdi. Dileğimiz bir an önce bu zorlu süreci ister kadın olsun, ister erkek olsun kutuplaşarak değil bütünleşerek atlatmak. O yüzden hep diyoruz rollerin ayrışıldığı değil, rollerin paylaşıldığı bir görünüm aile birliği için oldukça önemli. Bu sebeple kadını ve erkeği birbirinin karşısına koyan ikili bir toplumsal görünümden ziyade, birbirini tamamlayan bütüncül bir görünüm aile birliği için oldukça önemlidir. Toplumsal kalkınmanın temeli aile ilişkileri olarak görülüyorsa, aile ilişkilerin temeli eşlerin uyumu ve birliği olarak değerlendirilmelidir. Bu itibarla toplumsal cinsiyet görünümünün eşitlikçi bir tablo çizmesi aile ve toplum ilişkilerinin sağlıklı şekilde sürdürülmesi konusunda oldukça önemlidir.  Eğer paylaşımcı bir aile ortamı oluşturabilirsek ve çocuklarımıza da bunları öğretebilirsek sanırım gelecek için daha yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yaklaşık bir saat süren ve oldukça verimli geçen canlı yayın izleyicilerden gelen soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Yayının tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/KKTCMEKB/videos/276328810725655/

AGİT KAMEL / 3476
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
17.3.2021